Waarom Kinderwinkel d´ Uk?

Een wereld van kleur, energie en leuke ontmoetingen is open gegaan! Mooi Zuid-Holland inmiddels door gereden en leuke mensen ontmoet bij het uitzoeken en ophalen van mijn meubels!

Naast mijn baan als schoolleider heb ik altijd geklust, meubels vermaakt en geschilderd. Als kind haalde ik al de poten onder de grote speelgoedkast vandaan omdat ik dat mooier vond …… Ik kreeg steeds meer behoefte om veel meer met mijn handen te gaan werken en mooie dingen te creëren. In mijn bedrijf d’ Uk komt allemaal samen. d´ Uk of de Uk is een koosnaampje voor onze kinderen toen ze klein waren.

Als ik op de foto gelijk zie wat ik ermee wil doen, dan ga ik op pad. Van drie hoog achter in Rotterdam tot een boerderij in Hazerswoude-Dorp. Allemaal liefhebbers van leuke of gekke meubels. Dat zie je vaak al aan de voortuin of de spullen voor de ramen van het huis.

Een belangrijk thema in mijn bedrijf is duurzaamheid. Dat krijgt vorm door hergebruik van meubels en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Als je een half uur bij de milieustraat van een grofvuil locatie staat, dan schrik je. Wij gooien met elkaar zoveel weg! We moeten met elkaar meer opnieuw gaan gebruiken. Het is verleden tijd om de afvalberg steeds groter te laten worden.

d’ Uk meubels zijn kleurrijk en verrassend. In de meubels zit vaak een verrassing verstopt. Een piraat en gouden dukaten in de schatkist, een egel in een kastje, parkeerplaatsen in de la van het autokastje, een poppenkastje in de poppenkastkast. Ik maak van tafeltjes een speel-knutseltafel door een hoes over de tafel aan te bieden zodat je meer kunt met hetzelfde oppervlak. Ik wil dat mijn meubels kinderen verrast. Ik denk dat ik de kinders daarvoor goed genoeg ken.

Mijn werkplaats heb ik in de polder en werk zoveel mogelijk buiten als het weer het toelaat. Het gronden en verven, beschilderen, afwerken met beschilderingen en leuke knoppen geeft me energie!

De meubelstukken zijn krasvast beschilderd. Op je kastje klimmen om daarna op je bed te kunnen springen moet kunnen. En je bankje gebruiken om een hut of boot te bouwen zeker!

Veel mensen hebben thuis meubelstukken die een emotionele waarde hebben maar niet meer in huis passen. Breng maar en we zorgen samen dat het meubel na een opknapbeurt weer een plekje in huis krijgt. Ik maak er iets nieuws van!

Wil je zelf een kastje opknappen maar eerst een keer oefenen?  Ik leer je dat in een middag! Kom je met meer mensen? We maken er een gezellige middag van en iedereen gaat tevreden naar huis.

Grote en kleine mensen die zoeken naar kleur en orginaliteit?  Welkom!

We dragen met elkaar een steentje bij aan de duurzame samenleving.

Tot ziens bij d’ UK!